Laima investē 850 000 eiro šokolādes ražošanas pilnveidošanā

Laima investē 850 000 eiro šokolādes ražošanas pilnveidošanā

AS Laima investē vairāk nekā 850 000 EUR šokolādes ražošanas procesa efektivitātes pilnveidošanā, ieguldot vērienīgā ražošanas iekārtu modernizācijā un ražošanas jaudu palielināšanā. 

AS Laima valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis: „Līdz ar investīciju apguvi, tiks turpināta Laima šokolādes ražošanas unikalitātes – 100% pašu gatavota šokolāde no kakao pupas līdz gatavai šokolādei – savienošana ar jaunām modernām tehnoloģijām. Tā rezultātā varēsim būtiski kāpināt uzņēmuma ražošanas jaudas, veicināt konkurētspēju un realizēt attīstīto eksporta potenciālu. Tāpat turpināsim pārsteigt savus pircējus ar arvien jauniem un inovatīviem produktiem.”

AS Laima vairāk nekā 400 tūkstošus EUR investēs šokolādes kvalitātes paaugstināšanā, ieguldot ražošanas iekārtu modernizācijā un to ražošanas jaudu palielināšanā. Tāpat 240 tūkstošus EUR ieguldīs jaunās ražošanas iekārtās, kas ļaus jau no nākamā gada uzsākt ražot šokolādes ar pildījumu. Savukārt vairāk nekā 200 tūkstoši EUR paredzēti ekskluzīvās produkcijas ražošanas attīstīšanai, kā rezultātā ievērojami tiks paaugstinātas uzņēmuma tehnoloģiskās iespējas jaunu produktu izstrādē.

„Paralēli investīciju apguves procesam šokolādes ražotnē Miera ielā, turpinās darbs arī pie jau zināmā projekta – Šokolādes muzeja izveides. Šobrīd esam noslēguši ilgo un sarežģīto projekta saskaņošanas procesu ar visām iesaistītajām institūcijām un veikuši visus priekšdarbus, lai vasaras un rudens sezonā, realizētu kompleksu darbu – Miera ielas ražotnes pilnveidošana un Šokolādes muzeja izveide. Plānots, ka Šokolādes muzejs Miera ielā tiks atvērts nākamā gada sākumā, saglabājot unikālu muzeja koncepciju – muzeja un ražošanas procesa integrācija,” skaidro Rolands Gulbis.

No 2005. līdz 2012. gadam AS Laima jau darbojās Šokolādes istaba, kurā bija iespēja iepazīt leģendāro Laima šokolādes ražošanas vēsturi un ražošanas tehnoloģijas, kā arī degustēt populāros produktus. Pēc izveides Šokolādes muzejs renovētajā ēkā Miera ielā, kas iekļaujas šokolādes ražošanas rūpnieciskajā kompleksā, varētu uzņem 15 000 – 20 000 tūristu gadā. Ekspozīcijas un ekskursiju kopējā platība plānota ap 3000 kv.m. apjomā, veicot uzlabojumus piekļuvei un paplašinot muzeja ekspozīciju. Muzejs būs piemērots cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Tāpat īpaši domāts par "zaļā" dzīvesveida piekritējiem. Ēkas renovācija būs nozīmīgs ieguldījums Miera ielas radošā kvartāla izveidē, kurā, atbilstoši Rīgas pilsētas attīstības plāniem, paredzēts veicināt kultūras dzīves attīstību.