«Parex» jaunās bankas nosaukums būs «Citadele banka»

«Parex bankas» jaunās bankas nosaukums būs «Citadele banka». Otrdien Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome izsniegusi licenci AS «Citadele banka» kredītiestādes darbībai.

AS «Citadele banka» ir AS «Parex banka» restrukturizācijas plāna ietvaros jaunizveidota kredītiestāde un tās dibinātājs ir «Privatizācijas aģentūra», informē FKTK.

«Pieņemot lēmumu, padome konstatēja, ka AS «Citadele banka» dibinātājs «Privatizācijas aģentūra» ir iesniegusi visus normatīvajos aktos noteiktos dokumentus, bankas pamatkapitāls, valdes locekļi, kā arī bankas dibinātājs atbilst Kredītiestāžu likuma prasībām un par bankas pamatkapitālā ieguldīto naudas līdzekļu tiesisku izcelsmi komisijai nav pamata šaubīties,» norāda FKTK biroja vadītāja Dravniece.

Komisija pagājušajā nedēļā saņēmusi arī apliecinājumu par minimālā sākotnējā kapitāla iemaksu pagaidu kontā Latvijas Bankā.

«Komisijas padome nolēma atbalstīt, ka «Citadele banka» valdes priekšsēdētāja amata pienākumus pilda Juris Jākobsons, valdes locekļu amata pienākumus pilda Guntis Beļavskis un Valters Ābele, padomes locekļu amata pienākumus pilda Andžs Ūbelis, Juris Vaskāns un Klāvs Vasks, bet Amanda Bikše pilda «Citadele banka» Iekšējā audita dienesta vadītājas amata pienākumus,» – tā Dravniece.

Jaundibināta kredītiestāde drīkst sākt darbību pēc kredītiestādes reģistrācijas Komercreģistrā un Komisijas licences saņemšanas.

Autors: www.apollo.lv