Sākoties skolas laikam, vecāki izvēlas bērniem dot līdzi veselīgus pilngraudu produktus

Skolas laiks vairs nav aiz kalniem un jau piektdien, 1. septembrī, visā Latvijā tiks svinēts jaunais mācību gada sākums. Bez ikgadējām raizēm par mācību grāmatām, skolas somām, kancelejas piederumiem un bērnu aktualitātēm, vecākiem jāpadomā arī par to, kādus našķus un launagu savām atvasēm dot līdzi skolas gaitās. Nav noslēpums, ka skolas diena ir pietiekami gara un pat, ja bērns būs paēdis pusdienās, nākamo maltīti viņš, visticamāk, sagaidīs tikai vakarā, tāpēc ļoti svarīgi parūpēties par to, lai bērnam pauzē starp mācību stundām būtu somā kāds našķis, ar kuru mazināt izsalkumu un uzkrāt enerģijas devu.

Kā norāda “Vidzemes maiznīcas” valdes priekšsēdētāja Ligita Liepiņa-Eglīte, vecāki arvien vairāk pievērš uzmanību bērnu ēšanas paradumiem un tam, lai ēdiens būtu veselīgs un vienlaikus gards.Aizvien izplatītāki kļūst dažādi veselīgie našķi, piemēram, sausiņi, baranciņas, kā arī auzu un kliju cepumi. Šie gardumi lieliski nomāc izsalkumu, ir gardi un piepildīti ar visām nepieciešamajām uzturvielām un vitamīniem, kas bērniem tik ļoti ir nepieciešamas.

“Atgriezties skolas ikdienas ritmā nereti mēdz būt ļoti grūti, it īpaši jaunāko klašu bērniem, jo viņiem vēl nav izstrādājies ikgadējais ritms starp brīvdienu un skolas laika mēnešiem. Atsākot skolas gaitas, bērnam var rasties nogurums un enerģijas trūkums, kuru pamatā ir izjaukts dienas ritms. Tādēļ ir ļoti svarīgi uzturā lietot pilngraudu izstrādājumus, kuri sniedz enerģiju, attīsta prātu un pasargā organismu no noguruma,” uzsver L.Liepiņa –Eglīte, piebilstot, ka arī vecāki arvien biežāk izvēlas bērniem dot līdzi veselīgus un dabīgus kārumus.

Tāpat mazās sausbaranciņas vai dažādi cepumi ir kompakti un lieliski iederas skolnieka somā – gan forma, gan izmērs lieliski atbilst bērnu prasībām un vēlmēm. Graudaugu produkti būs izcils kārums mazajiem skolēniem gan pie tējas, gan kakao, kā arī aizpildīs punci tad, kad ēdienreizēm neatliks sevišķi daudz laika.

“Vidzemes maiznīca” piedāvājumu klāsts ir tik bagātīgs, ka izvēles iespējas ir ikvienam, sākot no parastām kviešu miltu baranciņām, vaniļas cepumiem līdz pat auzu un kliju cepumiem un baranciņām, kas ir gan veselīgas, gan diētiskas.