Grieķija dreifē prom no eirozonas, uzskata Vilks

Grieķija dreifē prom no eirozonas, sava sociālā tīkla “Twitter” kontā paziņojis bijušais Latvijas finanšu ministrs Andris Vilks (V).

Komentējot Grieķijas notikumus, bijušais finanšu ministrs Andris Vilks norāda:”Grieķija dreifē prom no eirozonas. Politiskā bezatbildība,apsēstība ar varaskāri,nevēlēšanās reformēt valsti,padarot to konkurētspējīgāku.”

“Tikai politiskie gļēvuļi var uzdot tautai jautājumu referendumā: vai jūs gribiet mazākas pensijas, algas un lielākus nodokļus?” komentējot Grieķijas lēmumu par referendumu, kurā valsts iedzīvotājiem būs iespēja balsot, vai valstij pieņemt vai noraidīt vienošanos ar starptautiskajiem kreditoriem, norādīja Vilks.

Tāpat viņš uzsvēra, ka atšķirībā no Grieķijas, Baltija, Ziemeļvalstis, Īrija un pat Spānija,Portugāle parādīja, ka problēmas ir jārisina nekavējoties, tad arī būs citu valstu atbalsts.

Jau vēstīts, ka sestdien agri no rīta Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs televīzijā sniedza paziņojumu, aicinot Grieķijas iedzīvotājus piedalīties referendumā, kas notiks 5. jūlijā.

“Mūsu pienākums ir nodrošināt nākotni mūsu valstī. Šī atbildīga liek mums atbildēt uz starptautisko kreditoru uzstādīto ultimātu caur Grieķijas tautas gribu,” uzrunājot valsts iedzīvotājus, televīzijā sacīja Ciprs.

Tikmēr arvien vairāk ekspertu pieļauj, ka Grieķija ir soli tuvāk iziešanai no eirozonas.