Japānā atlaists parlaments

Ceturtdien Japānas premjerministrs Sindzo Abe atlaidis parlamenta apakšpalātu, aicinot rīkot pirmstermiņa vēlēšanas, kas visticamāk tiks rīkotas 22.oktobrī

Par tādu ieceri Abe bija runājis jau pirmdien un šis lēmums saistīts ar nepieciešamību gūt jaunu mandātu savai politikai pret Ziemeļkoreju.

Nākamajām parlamenta vēlēšanām bija jānotiek tikai 2018.gada decembrī.

Ņemot vērā reģionā valdošajai spriedzei, ko izraisījuši Ziemeļkorejas raķešu un kodolizmēģinājumi, premjera popularitāte pēc skandālu izraisītā krituma atkal pieaugusi.

Tomēr Tokijas gubernatore Juriko Koike, kas izveidojusi „Cerības partiju”, cenšas mainīt Japānas sastingušo politisko dzīvi, tādēļ Abe šobrīd iespringst uz savas lomas noturēšanu.

Viņas veidotajā partijā iestājušies plašu politisko spektru pārstāvoši likumdevēji, un tā varētu kļūt par opozīciju vienojošu spēku pret Abes vadīto valdošo Liberāldemokrātisko partiju.

Lai gan iespējama gan Koikes, gan Abes attiecību saspīlēšanās, tomēr, iespējams, tas uzlabos Japānas politisko dzīvi, jo viņa paziņoja, ka neplāno kandidēt parlamenta vēlēšanās.