Pavļuts: Izglītību iestādēs lietotajiem Covid-19 ātrajiem antigēnu testiem var uzticēties

Pieļāvumi, ka “Singclean” Covid-19 ātrie antigēnu testi ir neefektīvi un tos it kā neiesakot lietot Vācijā, ir pārpratums, šorīt Latvijas Radio uzsvēra veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Pēc viņa teiktā, konkrētie testi ir izgājuši Eiropas CE sertifikāciju un atbilst visām prasībām, tāpēc testiem noteikti varot uzticēties.

“Cik es varu spriest no manā rīcībā esošas informācijas, tad šeit ir pilnīgs pārpratums. Jāsaka, ka šī būs laikam nosaucama par tādu kārtīgu un treknu preses pīli,” sacīja veselības ministrs.

Arī Aizsardzības ministrija (AM) iepriekš uzsvēra, ka Latvijas iestādēm, tostarp skolām, paredzētie testi, kurus iegādājās Valsts aizsardzības loģistikas un iepirkumu centrs (VALIC), atbilst Veselības ministrijas (VM) sagatavotās tehniskās specifikācijas prasībām un ir reģistrēti Zāļu valsts aģentūrā (ZVA).

“Cik man zināms, tad šīs nulles tabulā, kas tika rādītas kādā raidījumā, atspoguļo to, ka konkrētā Vācijas laboratorija šos testus nemaz vēl nebija testējusi un pārbaudījusi,” pauda Pavļuts, norādot, ka skolā lietotajiem Covid-19 ātrajiem antigēnu testiem var uzticēties.

Foto: Valsts kanceleja