Šlesers: “Būvnieku karteļa” jumts ir “Vienotība”

“Būvnieku karteļa” jumts ir “Vienotība”, tā, komentējot ziņu, ka Konkurences padome pieņēmusi lēmumu t.s. “būvnieku karteļa” lietā, konstatējot desmit būvniecības uzņēmumu ilggadēju aizliegtu vienošanos par dalības nosacījumiem publiskajos un privātajos iepirkumos Latvijā, sacīja politiķis Ainārs Šlesers.

“Nezinu, vai viss ko ir konstatējusi Valsts Kontrole attiecībā uz “būvnieku karteli”, ir taisnība, bet, ja tā ir taisnība, tad rodas jautājums – kurš to visu piesedza? Kurš to visu kontrolēja? Kurš to visu saskaņoja? Atbildēšu – tā bija “Vienotības” tiesiskuma koalīcija!” uzsvēra Šlesers.

Pēc viņa teiktā, visus pēdējos desmit gadus, kopš darbojās “būvnieku kartelis”, Latvijas vara atradās “Vienotības” kontrolē.

“2009. gadā sāka strādāt Valda Dombrovska “Vienotības” valdība, bet 2021. gadā sāka strādāt Kariņa “Vienotības” valdība. Visās valdībās pēdējo divpadsmit gadu laikā ir bijusi “Vienotība”. Tas nozīmē, ka “Vienotība” ir īstais karteļa jumts, kuru visus gadus ir piesegušas Latvijas drošības struktūras,” norādīja politiķis.

“Kariņa-Levita režīmam ir jākrīt!” piebilda Šlesers.

Jau vēstīts, ka Konkurences padome atklātā būvniecības uzņēmumu karteļa dalībnieki bija iesaistīti vismaz 70 iepirkumos par kopējo līgumsummu 686 989 991 eiro.

Foto: F64