Neskatoties uz jauno vienošanos, Grieķijā turpina ierasties migranti

Simtiem, galvenokārt Sīrijas patvēruma meklētāju, joprojām turpina ierasties Grieķijā, neskatoties uz starptautisko vienošanos nosūtīt migrantus atpakaļ uz Turciju.

Kamēr darījums starp Eiropas Savienību (ES) un Turciju ir oficiāli spēkā, migrantu deportācijas process vēl ir jāizstrādā. Šī iemesla dēļ Grieķijas un Turcijas amatpersonas pirmdien organizēs diskusijas – un Grieķija joprojām gaida 2300 Eiropas ekspertu, ieskaitot tulku, ierašanos, lai palīdzētu izpildīt vienošanās nosacījumus.

Starp sestdienas vakaru un svētdienas rītu, četrās Grieķijas Egejas jūras salās, netālu no Turcijas piekrastes, iebrauca vismaz 875 jauni bēgļi. Divi Sīrijas migranti tika atrasti miruši nenoteiktu iemeslu dēļ uz laivas klāja Lesbas salā, savukārt uz austrumiem no Rodas tika atrastas divas noslīkušas meitenes.
Grieķijas valdības Bēgļu krīzes koordinācijas centra runasvīrs norādīja, ka neviens no ES solītajiem 2300 ekspertiem nav vēl ieradies Grieķijā, taču norādīja, ka Grieķija ir pildījusi prasības un sagatavojusi pagaidu nometnes.

Tie, kas ieradās Grieķijā svētdienas rītā, būs pakļauti vecajiem noteikumiem, kas nosaka, ka par katru sīrieti, kas tiks atgriezts Turcijā, cits sīrietis tiks izvietots kādā ES valstī.

Foto : Dennis Jarvis / https://www.flickr.com/photos/archer10/ / https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/