Mūsu pašu DEAC starp Eiropas lielākajiem virtuālo resursu pārvaldītājiem

Eiropas datu centru operators DEAC ir spēris nozīmīgu soli kompānijas un tās uzturētās infrastruktūras attīstībā, modernizējot esošo iekārtu parku un ievērojami palielinot datu apstrādes un glabāšanas jaudu. Uzņēmums būtiski cēlis pakalpojumu kvalitātes latiņu un turpmāk saviem klientiem nodrošinās Austrumeiropas reģionā modernākos datu glabāšanas un apstrādes risinājumus, ierindojoties starp lielākajiem Eiropas virtuālo resursu sniedzējiem.

Mākoņskaitļošanai kļūstot par virzītājspēku strauji augošā datu centru nozarē, patērētāju vidū ir kāpis pieprasījums pēc maksimāli pieejamiem un neierobežotiem resursiem, kas balstīti uz vienota risinājuma. Jaunais risinājums sniedz elastīgu un dinamisku skaitļošanas resursu pārvaldību, ļaujot ne tikai veidot un pārvaldīt neierobežotu virtuālo mašīnu skaitu un pielāgot jaudu, bet arī izmantot IT infrastruktūru uzņēmuma resursu efektīvākai pārvaldībai bez papildu kapitālieguldījumiem. Uzņēmuma klientiem paveras plašas iespējas pašiem veidot un pārvaldīt savus privātos mākoņus – darbināt dinamiskas uzskaites sistēmas, administrēt grāmatvedības un tirdzniecības procesus vai uzturēt apjomīgas datu bāzes ar parocīgu piekļuvi un strādāt ar tām tiešsaistē no jebkuras vietas.

„Astoņi no desmit pasaules lielākajiem industrijas pārstāvjiem izmanto šādu vai līdzvērtīgu IT nodrošinājumu, kas pašreizējā attīstības posmā būtiski paaugstina DEAC konkurētspēju starptautiskajā tirgū, nemaz nerunājot par pakalpojuma unikalitāti Latvijā, kur līdzvērtīgu vai līdzīgu analogu nav. Būtībā esam dubultojuši izvietoto datu apstrādes ātrumu, to glabāšanas drošību, un klientiem nodrošinām mūsu ģeogrāfiskajiem apstākļiem augstāko pieejamību, kas pērnā perioda griezumā sasniedza 99,99%,” stāsta DEAC valdes priekšsēdētājs Andris Gailītis.

DEAC virtuālās platformas datu glabāšanas apjoms sasniedzis 200 TB (terabaitus) un tuvāko gadu laikā to plāno paplašināt līdz pat 900 TB – šāds apjoms ir līdzvērtīgs 4 miljardiem grāmatu. Jaunās virtuālās platformas kapacitāte ļauj paplašināt glabājamo datu apjomu pat līdz vairākiem tūkstošiem TB. Četrkārtīgs datu glabāšanas apjoma palielinājums tiks nodrošināts izmantojot HP jaunākās paaudzes datu glabāšanas iekārtu 3PAR StoreServ 7400, kura ļauj sasniegt kvalitatīvi augstu līmeni biznesa procesu darbināšanai.

Kā norāda “Latvijas Eksportpadomes” projektu direktors Jānis Āboliņš, ir tikai atzīstami, ka mūsu pašu vietējais uzņēmums spējis ‘izsisties’ starp nozares milžiem. “DEAC jau ilgus gadus ir veicis mērķtiecīgas investīcijas sava uzņēmuma attīstībā un biznesa procesu optimizācijā, un, lūk – rezultāts”, konstatēja J.Āboliņš.

BNA Latvia