Rīgas centrā atklāta jauna telpa maltīšu un mākslas baudīšanai – bārs brasserie VIVIEN un mākslas galerija METRO

5.jūnijā Rīgas kartē / Brīvības iela 37/ parādījās jauna telpa –  bārs brasserie VIVIEN un mākslas galerija METRO. Gastronomiskās koncepcijas un ēdienkartes autors ir franču šefpavārs Vivjēns Lebeks (Vivien Lebecq), savukārt nosaukumu VIVIEN iedvesmoja viņa ģimenes vēsture.

Vivjēna Lebeka vecvectēvs, arī Vivjēns, piegādāja franču vīnus leģendārajam Rīgas restorānam Otto Schwarz. Un tagad, aptuveni pēc simts gadiem, šīs ģimeniskās viesmīlības saites radīja restorānu VIVIEN, kurā Latvijas un Francijas kultūras un tradīcijas veidos jaunu vēsturi. Šefpavārs Vivjēns Lebeks ir slavens ar savu meistarību radīt izsmalcinātus ēdienus no vienkāršiem produktiem un to saskaņošanu ar vīniem. Brasserie VIVIEN ēdienkartes pamatā ir Parīzes brasērijas (brasserie) klasiskie ēdieni, kas gatavoti no Vivjēna Lebeka un viņa kolēģa Mihaila Karajanova izvēlētiem vietējiem produktiem. Kafiju piegādās Latvijas ražotājs Kalve.

Par vīnu atbildēs Reinis Poļakovs, uzņēmuma RE-WINE dibinātājs. Lai brasserie VIVIEN viesi ērtāk orientētos vīna kartē, populāri Latvijas vīnziņi ir izveidojuši īpašus vīna plauktus ar ieteikumiem un iedvesmu katrai dienai. Pirmo plauktu veidoja Latvijas vīnziņu asociācijas priekšsēdētājs Jānis Kaļķis. Brasserie VIVIEN kokteiļu karti ir izstrādājis bārmenis Luka Kadikovs, bet tuvākajos plānos ir populāru Eiropas kokteiļu meistaru un šefpavāru viesošanās.

Brasserie VIVIEN interjeru iedvesmojusi franču brasērijas klasiskā koncepcija, kurā dominē koka detaļas, vitrīnas logi un daudz spoguļu. Zālei pieguļ franču dārzs, arī tajā ir sēdvietas. Visas telpas vieno senas Parīzes kafejnīcas atmosfēra un unikāli franču zīmola Grimo spoguļi. Telpu noformējumā izmantotas vintage stila lampas, kā arī gleznas un fotogrāfijas no vairākām privātkolekcijām.