Šokolāde nākotnē varētu kļūt par luksusa preci

Šveices vadošais šokolādes pārstrādes uzņēmums “Barry Callebaut Group” ir pārliecināts, ka aptuveni tuvāko sešu gadu laikā Ebolas vīruss būs iespaidojis šokolādes tirdzniecību tik tālu, ka pasaule izjutis būtisku šokolādes trūkumu, vēsta laikraksts “The Independent”.

Šokolādes pārstrādes uzņēmums “Barry Callebaut Group” norāda, ka pēdējo trīs gadu laikā ievērojami pieaudzis šokolādes patēriņš  Āzijas valstīs, kas ir aptuveni septiņas reizes augstāks kā Eiropas tirgū.  Kā atklāj uzņēmums, ir grūti tikt galā ar šādu milzīgu šokolādes pieprasījumu.

Ņemot vērā milzu pieprasījumu, iespējams, ka līdz 2020. gadam  kakao plantācijas vairs nebūs spējīgas piegādāt tirgum miljonu tonnu kakao un šokolādes cena var būtiski paaugstināties. Izdevums iespējamo šokolādes nākotnes cenu pielāgo ikru cenai, norādot, ka šokolāde nākotnē kļūs par luksus preci, ko parastie cilvēki nespēs atļauties. Tāpat tiek norādīts, ka šokolāde kakao trūkuma dēļ neatgādinās mums pašlaik pazīstamo šokolādi.

Lai arī patlaban kakao raža tiek raksturota kā veiksmīga, tā cenas sakarā ar Ebolas vīrusa uzliesmojumu  ir būtiski paaugstinājusies, sasniedz 3130 ASV dolāru par tonnu.